NET NIET.

Technogelpiloot Delano De Ketele is er net niet in geslaagd om zijn titel van Belgisch-Nederlandse Kampioen G4 kart series te verlengen.

In de laatste race van het kampioenschap op het circuit van Genk, kwam Delano uiteindelijk 6 punten te kort om opnieuw kampioen te worden.

De grootste reden hiervoor is de polsbreuk die hij opliep en waardoor hij de race in juli – eveneens in Genk – moest overslaan.

 

Tijdens de 6de race van het seizoen op 21 november was het moeilijk om de juiste set-up voor de kart te vinden door de wisselende weersomstandigheden. Daardoor kon hij niet in optima forma beginnen aan de kwalificaties. Een overslaande bougie maakte het onmogelijk een competitieve kwalificatie te rijden.

Als gevolg hiervan kon hij pas als 12de van start in de eerste reeks. In natte omstandigheden slaagde hij toch nog op te klimmen tot een 3de plaats. Een tijdsstraf van 3” voor een klikbumper zette hem nog terug naar de 9de plaats.

In de tweede race nam Delano een blitzstart met enkele gewaagde inhaalmanoeuvres.  Zijn aanvallende houding werd beloond met een 1ste bij de kampioenschapsrijders . De volle 40 punten waren dus voor Delano !

Race 3 – de finale – mocht hij starten vanop de 3de positie.

Delano eindigde de finale als 1stevan de kampioenschapsrijders en pakte opnieuw de volle pot voor het kampioenschap.

Maar dat bleek – na veel rekenwerk – uiteindelijk dus 6 punten te weinig te zijn….

In de 5 finales die Delano reed haalde hij telkens het podium : hij won 2 races en werd 2 maal 2de en 1 maal 3de.

Tijd voor een nieuw kampioenschap in 2022 !ste