enkele actie- en sfeerfoto's van de ijzige training op 09/01/2021 : zie "media".


GK4 KART SERIES - GENK - 26 JULI 2020

Op zondag 27 juli nam Delano deel aan de tweede wedstrijd van dit kampioenschap. 

In vergelijking met de vorige race was er al veel meer, en vooral sterkere concurrentie. Een aantal afwezigen waren terug uit vakantie en anderen maakten de overstap van een andere klasse naar de Senioren Nationaal.

In de eerste warm-up haalde Delano een tweede plaats op slechts 56 duizendsten van Axel Van Den Berg. Hij brak wel zijn persoonlijk record op het circuit van Genk.

Warm-up 2 werd nog spannender met 3 piloten binnen 1 tiende van een seconde. Maar de beste tijd was wel voor Delano, vóór Jenna Staar en opnieuw Axel Van Den Berg. Alle andere piloten eindigden op ruime afstand.

De concurrentie was meteen gekend !

De kwalificatie werd razend spannend, met afwisselnd de drie toppers die de beste tijd draaiden. Uiteindelijk reed Delano de beste tijd, en hij mocht dus op de pole starten !

RACE 1 

In de eerste wedstrijd vertrok Delano dus als eerste, met Axel en Jenna in zijn spoor. In ronde 4 snoepte Axel de leiding af van Delano, maar 3 ronden verder waren de rollen weer omgekeerd. Met een mooie passeerbeweging nam Delano weer de leiding en hij sloeg meteen een kloofje. 

De overwinning kwam dichterbij tot een stortbui roet in het eten kwam gooien. Delano werd verrast in de chicane en ging even rechtuit. Hij kwam als tweede terug op het circuit, maar werd in de laatste ronde aangetikt waardoor hij terugzakte naar de 4de stek.

Niet het verhoopte resultaat, maar aan de weersomstandigheden kan je niets veranderen.

RACE 2

In race 2 startte Delano op de 4de plaats. Al meteen in de start veroverde hij de derde plaats, opnieuw na Axel en Jenna.

Eventjes kwam hij nog op de tweede stek, maar een paar bochten verder was hij die weer kwijt. Jenna won vóór Axel en Delano. In deze race reed Delano wel de beste tijd.

RACE 3 , de FINALE.

In de finale worden de punten uitgedeeld.

Delano startte als derde en ging meteen naar P2, in de slipstream van Jenna. Hij maakte daar slim gebruik van en ging al snel naar P1.

In een duel tikte Jenna Axel aan, waardoor deze van de baan ging. Axel eindigde uiteindelijk nog als vierde.

Delano ging nu voluit, met Jenna in de achtervolging. Er ontstond een klein gaatje tussen de twee, maar de banden van de DDK-kart waren niet meer zo fris. In de remzones kwam Jenna steeds dichter bij, maar Delano kwam sneller uit de bochten en kon telkens een kleine afstand nemen.

En dit was voldoende ! Delano werd de winnaar van de finale en scoort zo weer maximale punten voor het kampioenschap. Well done !

Jenna werd tweede en Lisette Grinwis veroverde de derde podiumplaats.